Un any més, els dies 11, 12 i 13 d’octubre , l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural va impulsar les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que està considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. Al llarg de tots aquests anys les Jornades Europees de Patrimoni han permès conèixer la riquesa i la diversitat del patrimoni cultural gràcies a la col·laboració de centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals d’arreu del territori que any rere any han obert les portes de casa seva per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania.
Un gran ventall de propostes (des de portes obertes o visites guiades fins a
concerts i activitats i tallers familiars, entre d’altres) es van poder
consultar, organitzades temàticament i geogràficament, en l’agenda en línia.
Les Jornades Europees de Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per redescobrir el nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat. Les Jornades Europees de Patrimoni van comptar amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner, l’Associació de Micropobles de Catalunya i Catalunya Sacra.
El nostre Museu Geològic del Seminari de Barcelona va participar el divendres dia 11, amb una jornada de portes obertes per donar a conèixer la renovació de l’exposició permanent que està suposant un dels desafiaments més grans dels darreres anys per la institució, abordant l’actualització dels continguts i la seva museografia. Es varen fer dos torns de visita comentada, un de 16 a 18h i l’altre de 18 a 20h. Un total de 36 persones varen conèixer la història del Museu, i van començar amb l’itinerari explicatiu de què són els fòssils, els diferents processos de fossilització i la importància dels fòssils en la nostra vida diària. Després es va fer un recorregut pels principals grups taxonòmics que estan en les nostres vitrines de l’itinerari sistemàtic. Per acabar, també es va fer una passejada per l’itinerari de períodes i èpoques, que va acostar a tots els participants la història de la vida i l’evolució, des de l’origen de l’Univers fins a l’actualitat.
Us hi esperem a tots el proper any. Ànims... i ens veiem al Museu !!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada