Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dimarts, 11 de juliol del 2017

Amics del Museu: DE LA LITOGRAFIA A LA PALEONTOLOGIA

Des d'aquest Blog ens fa il·lusió poder parlar de la publicació d'un altre llibre de paleontologia i  que porta per títol: "De la Litografia a la Paleontologia, Història del jaciment paleontològic La Pedrera de Meià a la serra del Montsec (Lleida)"


Aquesta publicació va arribar a la nostra biblioteca gràcies al seu autor el sr. Antoni Lacasa i Ruiz, membre de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, entitat que ha  fet possible la seva publicació amb l'ajut de la Diputació de Lleida.

El llibre tracta sobre els jaciments del Montsec, "La Pedrera de Meià" i "la Cabroa", fent un recull de la història dels inicis del famós jaciment fins a l'actualitat. Fins ara s'havien escrit diverses notes però no existia una recopilació cronològica i acurada sobre el jaciment. També s’ha de destacar que totes les il·lustracions que hi ha són de l'autor i que està escrit amb un llenguatge molt entenedor que permet arribar a tots els amants de la paleontologia i la història sigui quin sigui el seu nivell.


El llibre consta d'una breu explicació de la pedrera, sobre el seu descobridor, les expedicions de la secció de geologia-paleontologia de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, la singularitat dels fòssils...

Cal afegir que en algun apartat del llibre es fa referencia al nostre Museu, ja que guarda una petita però molt interessant col·lecció de La Pedrera de Meià.

Esperem que aquest llibre ajudi a seguir endavant amb la gran tasca de divulgació i cura del patrimoni paleontològic que porta a terme l'Institut d'Estudis Ilerdencs i en particular, el Sr. Antonio Lacasa Ruiz.

1 comentari:

  1. Moltes gracias a tots els Amics del Museu per la consideració d'incloure el meu llibre a la Web i els seus amables comentaris.
    Una abraçada a tots.
    Antoni Lacasa Ruiz.

    ResponElimina